OBERSTDORF SHORTTRACK SUMMERCAMP 2018


Lørdag 4. august – lørdag 11. august

I fjor sommer deltok noen av klubbens løpere (fam Samdahl, Røste og Midjo) på treningsleir i Oberstdorf. Det var en veldig fin opplevelse både sportslig og i form av opplevelser ellers. I år går vi derfor bredere ut for å forsøke å få med flest mulig av klubbens løpere på treningsleiren.

Om sommerleiren
Sommerleiren passer for absolutt alle aldre og nivå. Det er 5-6 ulike treningsgrupper basert på nivå og man har 1-2 økter på is hver eneste dag. På fantastisk is i hallen som holdt vanlig stuetemperatur. I tillegg arrangeres det konkurranser med motbakkeløp, rulleskøyter og aking i unnarennet på hoppbakken. De har hentet trenere fra øverste hylle fra Nederland og Frankrike. Instruksjonen skjer på engelsk, noe som fungerte helt fint selv om enkelte av våre deltakere i fjor ikke forstod så mye (interessen for å lære seg engelsk fikk seg imidlertid en boost 😊). Trenerne var flinke til å vise øvelser og barna forklarte for hverandre. Uka ble avsluttet med et flott stevne.
I tillegg til det sportslige ble det også arrangert en grillfest og en avslutningsbankett. Ungene fikk venner fra hele Europa og de voksne fikk knyttet nye kontakter i skøytemiljøet.
Sommerleiren kostet EUR 200 per deltaker.

Oberstdorf
Oberstdorf er en liten småby helt sør i den vestlige delen av Bayern. Den ligger i skyggen av fjellet Nebelhorn hvor det er en taubane helt til topps. Dermed er byen populær blant fjellturister. Det er bra med tilbud både for overnatting, shopping og mat&drikke. Det er også gode bademuligheter (inne & ute), klatrehall og fine dagsturer i umiddelbar nærhet. Vi som var der i fjor slapp ikke opp for ting å finne på.
Været kan variere noe pga nærheten til Alpene. I fjor hadde vi knallsol og temperaturer over 20 grader hver dag.

Reise & opphold
Oberstdorf ligger sentralt i Europa og det er mange måter å reise dit på. Det enkleste er å fly til Stuttgart, leie bil og kjøre sørover. Kjøreturen tar ca 3-4 t avhengig av trafikk.
Vi som var der i fjor leide leiligheter gjennom Stefanie Blattner (se link under), men det finnes flere muligheter både med leiligheter og hotell. Det er greit å finne en leilighet i gangavstand fra ishallen ettersom det blir mye frem og tilbake i løpet av uken. PS! Lurt å bestille så tidlig som mulig.
Både overnatting og mat og drikke er rimelig sammenliknet med norske forhold.

Påmelding
Vi sender inn en samlet påmelding fra TKK senest 1.mai. De som er interessert i å delta kan sende en mail til tkk@kortbane.no. Vi samler opp en liste og holder dere oppdatert. Vi ber om endelig bekreftelse rett før vi sender inn påmeldingen.
Hvis du har spørsmål, snakk med Thomas, Per Egil eller Frode. Informasjonen på denne siden kan lastes ned som pdf OBERSTDORF SHORTTRACK SUMMERCAMP 2018

Linker
Info om sommerleiren: http://www.skatingonline.info/
Stefanie Blattner leiligheter: http://www.blattner-fewo.de/home.html
Oberstdorf turisme: https://www.oberstdorf.de/en/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s